Cazare la Pensiunea „Casa Tradiţională Borlean” - clasificat 2 flori

O frumoasa casa tradiţionalá din lemn, complet renovata, situata în Vadu Izei, strada Zavoi nr.689, în apropierea confluentei riurilor Mara cu riul Iza. Decoratiile interioare sunt alese cu mult bun gust pentru a recrea atmosfera unei case autentice maramuresene: covoare, obiecte de uz gospodaresc, ceramica. Icoanele pe sticla sunt la loc de cinste si sunt realizate chiar de proprietar. Interioarele sunt deosebit de placute, jocul volumelor fiind bine studiat, iar grinzile si stalpii de lemn dau o nota deosebita acestei case. Casa construita din lemn, în stil traditional maramuresan are un secol de existenta.

Reamenajata si folosind spatiul din mansarda a devenit o casa pentru oaspetii de seama. La parter ne intampina camera de zi cu semineul, decorata în stil traditional pentru odihna si servirea mesei, o bucatarie complet echipata si o baie moderna. Pensiunea dispune de 9 locuri de cazare în 4 camere, 3 camere cu cate doua paturi si o camera cu trei paturi amplasate in mansarda, precum si două bai moderne si cerdacul care ofera o priveliste odihnitoare si incantatoare spre sat, raul Iza si dealurile din jur.

Cazare la Pensiunea „Casa Bunicului” - clasificat 2 flori

O mica si frumoasa casa traditionala din lemn complet renovata, amplasata in fata Casei Tradiţionale Borlean. Decoraţiile interioare sunt alese cu mult bun gust pentru a recrea atmosfera Casei bunicilor: covoare, obiecte de uz gospodaresc, ceramica. Icoanele pe sticla sunt la loc de cinste si sunt realizate chiar de proprietar. Câteva fotografii vechi ale bunicilor reprezinta iubirea si amintirea ce o duc mai departe.

Casa construita din lemn, in stil traditional Maramuresean are un secol de existenta. Reamenajata si folosind spatiul din mansarda a devenit o casa pentru oaspetii de seama. La parter ne intampina holul, scara de acces spre mansarda si o baie moderna compusa din 3 incaperi (hol de acces la dus si la WC). Mansarda se compune din hol si doua camere, una dubla si una tripla, fiecare cu paturi individuale Camerele sunt decorate cu bun gust in stil traditional iar cerdacul de la intrarea in casa ofera o priveliste odihnitoare si incantatoare a „Sopronului” si a Casei traditionale Borlean, tipic vieţii de la tara. Incalzirea este centrala cu lemne, asigurând caldura incaperilor si apa calda la baie. Masa este servita în Casa Traditionala sau in Sopron vara când este cald.

Masa

Preparate după retete din bucataria locală precum „tocanita de miel cu mamaliguta” ,”friptura de vitel cu ciuperci”,”supa de păstăi” , „ciorba de ghebe”,„cozonac cu nuca” ,"gogoși",”prăjitura cu măr” si nelipsita „Horinca de mere” la care mai adaugam un vin rosu „de struguri” va incheia o zi bine traita. Acestea sunt doar cateva din specialitatile noastre, dar sa nu uitam de mancarurile traditionale de Paste din miel, mancaruri de Craciun din carne de porc, ori preparatele cu lapte, branzeturi, legume si multe altele pe care va invitam sa le gustati si savurati..

Produsele alimentare sunt din gospodăria noastră sau de la vecinii noştri, gospodari din Vadu Izei sau satele vecine, obtinute natural biologic. Mancarurile dietetice sau vegetariene nu sunt specialitatea noastra !

Aceste bunatati pot fi servite in living pentru un grup de 14 persoane sau pe terasa. Pentru mancari care pot fi gatite la foc deschis, gratarul si discul va stau la dispozitie lângă „Sopron-terasă”. Grija si priceperea gazdei, fac din servirea mesei o sarbatoare.

La solicitarea oaspetilor un taraf de muzica traditionala din Vadu Izei va va purta in atmosfera de sarbatoare a satului maramuresean.

Tarife

    Servicii turistice:
 1. Camera cu 2 paturi - 150 lei
 2. Camera tripla - 180 lei
 3. Mic dejun - 35 lei/persoană
 4. Cina - 65 lei/persoană
 5. Masa festivă - 120 lei/persoană
 6. Ghid turistic - 500 lei/zi pentru un grup de până la 8 pers.
 7. La cerere concert de muzică tradiţională - 5 muzicieni/2h - 600 lei
 8. Purcel la protap 30 kg – 2000 lei
 9. Acceptăm si Card / Tichete / Vouchere de vacanță
    Preturi speciale:
 1. Pentru copii până la 12 ani preţul este redus cu 50%.
 2. Pentru sarbatorile de Crăciun, Revelion si Paste există ofertă specială.
    Alte precizări:
 1. Rezervarea este asigurată după efectuarea unui avans de 30% în contul prestatorului, diferenţa urmând a fi achitată la sosire.
 2. Plăţile se fac în lei la cursul valutar al BNR din ziua efectuării plaţii + comisioane transfer bancar
 3. Din străinătate plăţile se pot face în valută (Euro)
 4. Plăţile pot fi făcute în numerar, prin mandat poştal sau prin cont bancar în România.
 5. În interiorul pensiunii nu se fumează.
 6. Animalele de companie nu sunt acceptate în interiorul pensiunii.
Pensiunea:  com. Vadu Izei, Strada Zăvoi nr.689, Judetul Maramureș, cod 437365,
Mobil: +40 742 451 051, +40 745 110 980 Tel. Fix:   +40 262 330 228,
Email: borlean.alexandra@gmail.com borlean.laurentiu@yahoo.com, ioanborlean@yahoo.com